Hem Press

Utställningar

 

Galleri Hönshuset

Ulrica Hydman Vallien

Ulrica Hydman Vallien  var en av Sveriges mest kända glaskonstnärer. Hon var också känd för sina glas och akrylmålningar, slingrande ormar, tulpaner och vargar. Hennes verk kan hittas på museer runt om i världen. Ulricas kraftfulla bildspråk bjuder både på dramatik och humor, hon målade med lust, energi och passion! Ulrica har under flera år ställt ut sina verk i vårt Galleri Hönshuset.
Ulrica Hydman-Vallien finns tyvärr inte med oss längre, men hennes verk har under många år funnits i vårt lilla Galleri Hönshuset så det är med stor sorg och saknad jag skriver det här. Ulrica var en allkonstnär som bland annat är känd för sina glas- och akrylmålningar. Hon är en av Sveriges mest kända glaskonstnärer och hennes verk kan hittas på museer runt om i världen. Hennes kraftfulla bildspråk bjuder både på dramatik och humor.
Ulrica var med och invigde Galleri Hönshuset våren 2014 då hon också deltog med tre stora målningar på temat ”kossor” Vill ni se mer av Ulricas verk, bege er till VIDA Museum där finns en fantastisk utställning med Ulrica och en lika härlig utställning med hennes make, Bertil Vallien. Ulrica kommer alltid vara saknad både som min vän och som konstnär.


Ulrica bland sina målningar!

IMG_7832