Hem Press

Galleri Hönshuset

I galleriet ser ni också lite bilder från olika utställningsr genom åren!

 

Galleri Hönshuset

Här visas konstutställningar och installationer av olika slag.

Under Skördefesten 2023 håller Galleri Hönshuset och Kalvhagen öppet: Fredag 10-22 Lördag 10-22 Söndag 10-14

Vernissage Torsdag 19.00-20.00

I år blir det som det brukar, måleri av Stig Karlsson, men det blir fler utställare!

I år blir det en mustig samlingsutställning med måleri av Stig Karlsson och Linda Sörnäs. Silversmide av Per Lundkvist och lite dinosaurieillustrationer av Elisabeth Appeltoft Petersson.
Stig Karlsson har funnits med under många år och hans sätt att ”måla med ljuset” har gjort honom till en oerhört omtyckt konstnär. Pers Lundkvists silversmide bjuder på ett annorlunda uttryck där grova mönstrade ringar varvas med skira hängen. Per är med för andra året och gjorde stor succe förra året med sitt silversmide! Per är året runtboende i vår by. Elisabeth Appeltoft Petersson bor och arbetar i sin ”Ateljé Sundet” i Byxelkrok. Linda Sörnäs boende i Stockholm men sommarboende här på Öland är med för första gången, men det blir nog fler skördefester för Linda i Hönshuset…
Linda älskar att måla FÅGLAR!

Måleri Stig Karlsson

Stig Karlsson Målar med ljuset! Stig har under flera år haft utställningar i Galleri Hönshuset både under Skördefesten, Öland Spirar och under sommarens evenemang. Han har blivit en omtyckt och välbesökt konstnär med många återkommande besökare.
Stig målar i olja och akvarell som med ljusets hjälp fångar bilder i ett visst ögonblick. Motiven är vardagliga med natur och människor i samverkan. Stigs måleri i mustiga färger förstärker motivet och förvandlar det till spännande uttryck.

Måleri Linda Sörnäs

 


Linda Sörnäs
Fåglar Fåglar Fåglar!
Man kan aldrig måla för många fåglar!
Linda har alltid ögonen öppna för fåglar, alla karaktärer, sånger och ljud!
För mig är fåglar konst det finns inga gränser för hur de kan se ut, säger Linda.
Hon jobbar emellanåt som illustratör med torrnål eller snabba tuschteckningar
På sommaren är det Öland som gäller och på vintern lockar ljuset i syd Spanien, men hennes rötter finns i Stockholm där hon även spelar musik med sitt band ”FansOfOtherwise”

Att ställa ut på Kalvhagen i år blir för henne en kickoff – från och med nu kommer konsten få större plats och kontorsjobbet mindre. Linda väntar med spänning och ser framemot alla fåglar och kanske andra varelser som kommer dyka upp på dukarna framöver!

Bakgrund: Wik folkhögskola & Grafikskolan i Stockholm, samt alla timmarna i ateljén på Öland, i Stockholm och i Spanien.

 

Per Lundkvist

Silversmide Per Lundqvist

På sjuttiotalet gick Per flera kurser i silversmide och hade det som hobby i några år, men efter ett tag tog andra intressen vid. När Per sedan gick pension vaknade intresset igen så nu har han både tid och plats att börja skapa igen i sitt hus i byn Södvik på norra Öland.
Pers silversmide gjorde bjuder på ett annorlunda uttryck där grova mönstrade ringar varvas med skira hängen. Hans smide blev oerhört uppskattat vid skördefesten förra året!
–Ett smycke kan förändras och förbättras i all oändlighet, berättar han, – Det är det som är kul, att experimentera!
Kom och se hans fantastiska smycken i vårt lilla Galleri Hönshuset i Södvik.

Galleri Hönshusets öppettider under Skördefesten:
Fredag 10-22 Lördag 10-22 Söndag 10-14

Vid frågor ring: 070 792 10 04, 070 495 10 02