Kalvhagen med omnejd

I närheten av Kalvhagen hittar ni fantastiska badvikar där lugnet råder, eller stränder med fart och fläkt! Två levande lantbruk, varav det ena tillhör Kalvhagen. Är ni sugna på något gott är Södviks Bageri och Pizzeria, ett måste! Deras pizzor är outstanding! Mitt emot ligger Södviks Gästgivaregård, ett litet gästgiveri med med rumsuthyrning. Alldeles intill Kalvhagen hittar ni också Ölands enda möbelhus! Och den lilla butiken Öhand/Design.

I Södvik finns också det familjeägda företaget Silverstrands Busstrafik, som tar er dit ni vill! I Östra Södvik hittar ni naturreservat och ungdjur på bete, en orörd miljö där djuren håller landskapet öppet.

Vill ni däremot söka lugnet bege er till den östra sidan av ön och njut av långgrunda enskilda små vikar och behöver ni en natt i en annorlunda miljö, ta in på Persnäs Prästgård som erbjuder Bed and Breakfeast endast en kort cykeltur från Södvik och Kalvhagen. Varför inte boka ett Kalvhagenpaket! En bit därifrån hittar ni Persnäs Skolmuséum/Fattighuset som är värt att besöka och se tider från förr…

En annan PÄRLA på Öland är  Borgholms Handelsträdgård ca 2,5 mil söder om Kalvhagen. Där hittar ni ett stort sortiment av allt som hör trädgården till! En lisa för själen är det också om  ni söker en vacker  och rofylld miljö. En plats ni inte får missa!

I Marsjö ett par km söder om Södvik har ni Marsjö gård även det väl värt ett besök! God mat, B&B, strutsar och tama påfåglar!

I Sandvik kan ni somna till vågornas brus! Sandviks Hamnkrog har förutom mat även rumsuthyrning!

Alldeles bredvid i Sandviks hamn hittar ni Sandviks Fisk och Hamnkök, en pärla bland pärlorna!

 

Borgholms Handelsträdgård, en oas, en lisa för själen!

11333997_10202676749478246_9178882677423523216_o - Kopia - Kopia
Borgholms Handelsträdgård, en lisa för själen!

 

Persnäs Prästgård
Persnäs Prästgård

 

Södviks Bageri & Pizzeria
Södviks Bageri & Pizzeria

 

 

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *