Hem Press

Doug Seegers med Band!

 

Kalvhagen är en plats där djur, kultur, konst och natur tillsammans bildar en härlig miljö för alla åldrar!

Den 2 augusti Klockan 19.00

Doug Seegers från TV programmet ”Jills Veranda” kommer tillbaka till Kalvhagen för fjärde sommaren i rad med hela sitt band! Det blir garanterat succe igen så köp era biljetter i god tid! Doug firar också fem år som artist i Sverige och släpper sin nya skiva ”A Story I Got To Tell” den 31 maj i år.En helkväll för alla åldrar!

Biljettpris: 350:-
Barn tom 15 år och ledsagare fri entréOmrådet öppnar 17.00
Ta med något att sitta på!
Mat öl och vin finns!  (Endast kontant betalning inom området och entrén)
Området är handikappanpassat!

Biljetter: Förköp Ölands Turistbyrå Tel: 0485-88800
Kalvhagen Tel: 0485-26136, 070 495 10 02, 070 792 10 04 Södviks Bageri 0485-26136 Nya Kryddan Löttorp
Vid Kalvhagens entré och inom området endast kontant betalning!
Barnskoj med Pyssel & Knåp!
VAR: Kalvhagen i Södvik på Öland ca 2,5 mil norr om Borgholm.

Läs mer om Doug här:

Sedan den magiska kvällen vårvintern 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills Veranda har hans liv ändrats totalt. Från att bara ha spelat på gatorna i Nashville är han nu en stjärna i Sverige. Som sålt platina av sitt debutalbum, legat högt på försäljningslistorna med såväl duettalbum med Jill Johnson som julalbum. Han har gjort nästa 200 konserter och praktiskt taget alla har varit utsålda. Allsång på Skansen, Bingolotto, Sommarkrysset och Moraeus med mera är några av de TV-program som Doug gästat. Allt det där är historia nu, men Doug Seegers framgångssaga fortsätter, om än i annan skepnad. Kanske är andra kapitlet inte lika spektakulärt som det första, men inte mindre anmärkningsvärt och häpnadsväckande.

2019 är det dags att skriva ett nytt kapitel i berättelsen om Doug Seegers. Den 31 maj släpps hans tredje album med i huvudsak originalmaterial. ”A Story I Got To Tell” spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings, studio B, med den mästerlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt, Rodney Crowell med flera) som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet.

Trots att Doug Seegers har bott i Nashville i många år och att hans tidigare plattor är inspelade där, har han aldrig varit någon renodlad country-artist. Countryn finns såklart i botten men hans skivor har varit en sorts provkartor på folklig amerikansk musik; country, rock, blues, soul, western swing och gospel. Mixen på ”A Story I Got To Tell” är i mångt och mycket densamma, men här har alla beståndsdelarna blivit en enhet som bara kan beskrivas som klassisk och tidlös amerikansk musik. Och trots all sin briljans har musikerna egentligen bara ett enda mål och det är att skapa den perfekta omgivningen för Doug Seegers röst. För Doug är en sångare med få motstycken i dag. En röst som rymmer så mycket kärlek, smärta, sorg, glädje och erfarenhet. Som har en historia att berätta.

”A Story I Got To Tell” öppnar med en av plattans två covers och i vanlig ordning har Doug valt låtar som han omedelbart gör till sina egna. ”White Line” är lånad av den smått legendariske kanadensisk låtskrivaren Willie P. Bennett och känns som den vore skriven direkt för Doug. Cover nummer två är en innerlig version av Johnny Rivers sextiotals-hit ”Poor Side of Town”. Egentligen kan man hävda att här finns ytterligare en cover och det är ”Give It Away”, skriven av…Doug Seegers. Doug har försökt sig på den här låten tidigare men först nu hittade man den perfekta formen och ”Give It Away” har blivit precis den storslagna, rörande låt man hela tiden känt att den kunnat vara.

I flera av de nya egenskrivna sångerna berättar Doug Seegers om det liv han levt, helt osminkat men också helt utan självömkan. I ”Six Feet Under” beskriver Doug känslan när han återvänder till Nashville efter en framgångsrik julturné i Sverige, alla de gamla vännerna är borta eller kvar i drogmissbruk och den enda som just då och där finns kvar för honom är hans gamla langare.

 

Men allt är verkligen inte elände och misär. Sångerna handlar lika mycket om att hitta en väg ut, om tro och försoning. Om att finna kärlek och hopp. Och att ibland ta livet med en klackspark och låta en ”Rockabilly Bug” ta över.

Det har nu gått ganska precis fem år sedan svenska folket för första gången mötte Doug Seegers i Jills veranda. Fem omtumlande år med skivinspelningar, turnéer, TV-shower och bokutgivning. Fem år som med eftertryck visat att Seegers är så mycket mer än en ”one hit wonder”.
Doug Seegers själv betraktar inte den stora omvälvningen i livet för fem år sedan som ett slut utan början på något nytt. En ny fas i livet där nykterhet har ersatt missbruk, där han istället för att sova under broarna har ett eget hus och där en destruktiv livsstil har ersatts av återhämtning och försoning. Och där Dougs kreativitet för första gången får möjlighet att blomma ut.

Under åren som hemlös missbrukare släppte Doug aldrig musiken helt. Han spelade på gatorna för att få in pengar och var flitig gäst på biblioteket. Där kunde han värma sig, använda badrummet och lyssna på musik. Och visst skrev han en del låtar under den här perioden men oftast stannade det vid utkast och fragment. Som han på något sätt lyckades lagra i hjärnan för att nu plocka fram. Hur skulle man annars kunna förklara att han efter så många år i misär och missbruk kunde träda fram som en fullfjädrad artist och låtskrivare?

”A Story I Got To Tell” är Doug Seegers första album för världsomspännande bolaget BMG och innebär att det för första gången görs en seriös satsning på att presentera Doug och hans musik utanför Sverige. ”A Story I Got To Tell” släpps worldwide den 31 maj 2019 på CD, LP och på alla nerladdning- och streaming-plattformar.
”A Story I Got To Tell” är producerad av Joe Henry.

Jay Bellerose – trummor, slagverk
Martin Björklund – gitarr, fiol, mandolin, sång
Tyler Chester – keyboards
Russ Pahl – pedal steel, gitarr
David Pitch – bas
Special guest: Jackson Browne (sång ”White Line”)