Hem Press

Målarkurs 22-24 juli

Kalvhagen är en plats där djur, kultur, konst och natur tillsammans bildar en härlig miljö för alla åldrar! 

Måla med ljuset i Galleri Hönshuset Kalvhagen.
22-24 juli

En mycket omtyckt målarkurs för alla oavsett nybörjare eller proffs!
Vi fortsätter den mycket uppskattade kursen i mysiga Galleri Hönshuset i Kalvhagen där hönsen är ivriga besökare bland stafflier och färger…

Ta med egna färger, extra vitt och svart eftersom det brukar gå åt mer av det. Ta också med penslar, papper, kartong, masonit mm. Du kan välja att måla i akryl, olja akvarell med kritor, kol eller vad du känner för.

Ta också med eget staffli om du har, vi kommer även ha för utlåning om det behövs.
Du som är nybörjare köp inga dyra färger eller penslar, det går alldeles utmärkt med färger från Rusta, Claes Ohlsson eller ÖB.

I kursen ingår för och eftermiddags fika med kaka, lunchen tar du med dig, eller så äter ni tillsammans i byns matställen.
Vi målar ute om vädret tillåter, annars är vi inne i vårt mysiga Galleri.

Var: Galleri Hönshuset i Kalvhagen i Södvik på Öland, ca 2,5 mil norr om Borgholm.
Datum: 22-24 juli mellan 10.00-17.00 (Logi ingår ej!)
Pris: 1700:-
För mer information ring:
Anne-Sofie Holmberg (Kalvhagen) 070 495 10 02
Stig Karlsson Lärare och konstnär 070 624 09 54

 

Stig Karlsson har under flera år haft utställningar i Galleri Hönshuset i Kalvhagen i Södvik på Öland, både under Skördefesten, Öland Spirar och under sommarens evenemang. Stig har blivit en omtyckt och välbesökt konstnär med många återkommande besökare. Stig målar i olja och akvarell som med ljusets hjälp fångar bilder i ett visst ögonblick. Motiven är vardagliga med natur och människor i samverkan.


Stig föddes 1940 på gården Ebbön i Västra Torsås. Intresset för färg och form tog sin början redan under hans skoltid på 60-talet.
Stig har studerat vid Konstskolan i Stockholm, Kursverksamheten Lunds Universitets i Växjö och gått flera konstkurser i Växjö. Han har arbetat som konstlärare vid Vuxenskolan i Hovmantorp över 20 år och har också utbildat andra bildlärare inom Vuxenskolan och andra skolor.
Stig Karlsson har bla. annat haft utställningar Stockholm, Växjö, Lessebo, Hovmantorp, Korrö och på Öland, samt medverkat i olika konstrundor.

Stig har också under sin tid som konstnär blivit positivt jurybedömd vid ett flertal tillfällen.